20 Nisan 2022 | Duyuru arşivi

Isparta Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği 2004 yılından 2022 yılına kadar faaliyetlerini sürdürmüş ve 2022’den itibaren Türkiye’deki diğer üniversitelerde kurulan benzerleri gibi ismini “Isparta Öğretim Elemanları Derneği” olarak değiştirme kararı almıştır. Ayrıca tüzük değişikliği ile önceden sadece Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyelerinin üye olabildiği derneğimize şimdi Isparta üniversitelerinde görev yapan bütün öğretim elemanları üye olabilmektedir. Bu değişim sürecinde derneğimiz için vazgeçilmez olan, Atatürkçü düşüncenin izinde üniversitenin özgür sesi olma hedefimizdir.

Üniversitelerin kültür ve sanatta, bilim ve teknolojide, tarım ve sanayide planlama, yönetim, koruma, üretim ve kontrol mekanizmalarında olması gerektiğini düşünüyoruz. Üniversiteleri toplumun karşılaştığı sorunlara çözümler üreten bir merkez olarak da görüyoruz. Ancak üniversitelerin hem ulusal düzeyde hedeflerini gerçekleştirmesi ve görevlerini yerine getirmesi, hem de uluslararası tanınırlık düzeyine ulaşması için milli eğitim sisteminde ve bunun bir parçası olan yükseköğretim sistemindeki yanlışlardan bir an önce vazgeçilmelidir.

Ülkemizdeki eğitim sisteminin, özellikle üniversitelerin siyasi manevralardan etkilenmeyecek bir yapıya kavuşturulması kaçınılmazdır. Mutlak gerekli olan bu yapısal reformlardan sonra ülkemizin kuruluş ilkelerine uygun bir milli eğitim sistemini yeniden inşa etmek zor değildir. Bu değişimin daha fazla zaman kaybetmeden hayata geçirilmesini oldukça önemsiyoruz.

Isparta Öğretim Elemanları Derneği olarak insanların özgürce düşüncelerini ifade edebildiği, dünyada en gelişmiş bilim seviyesinde ya da bilimin en önünde olmayı başarabilen bir üniversite için çalışacağız.

Yolunuzun bilimin ışığıyla aydınlanması ümidiyle, saygılarımızı sunuyoruz.

Isparta Öğretim Elemanları Derneği

Yönetim Kurulu