10 Mayıs 2022 | Duyuru arşivi

TED Isparta Koleji 9. ve 11. Lise öğrecilerine 10.05.2022 tarihinde Isparta Öğretim Elemanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan AYDIN tarafından "KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE İNSANIN ROLÜ" isimli konferans verilmiştir. 

Yaklaşık bir saat süren konferansa çok sayıda öğrenci, öğretmen ve akademik personel katılmıştır. 
Konferansta dünyanın oluşumu, atmosfer tabakasının özellikleri ve yaşam için rolü, yerkürede şu ana kadar yaşamış canlıların sınıflandırılması, günümüzdeki canlı biyolojik çeşitliliği, küresel iklim değişikliği, küresel ısınma, küresel soğuma, buzul çağları ile birlikte akıllı insan "Homo sapiens"in yaklaşık son 100 yıldır doğaya vermiş olduğu zarar ve küresel iklim değişikliğindeki rolü konularına değinilmiştir. 

Konferans'ta soru-cevap bölümünde Konferansa katılan öğrencilerin konu ile ilgili çok ilginç bilgiler aldıkları, küresel iklim değişikliği etkilerine hiç bu gözle bakmadıkları ve büyük heyecan içerisinde konferansa ilgi duydukları görülmüştür. 

Konferans sonunda TED Isparta Koleji tarafından Prof. Dr. Gökhan AYDIN'a teşekkür belgesi takdim edilerek konferans sonlandırılmıştır.