09 Mayıs 2023 | Duyuru arşivi

Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu’nun 7 Mayıs 2023 tarihinde yapmış olduğu miting sırasında kendisine ve mitinge katılan vatandaşlarımıza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.  

Türk Milleti; tarihi boyunca Çanakkale Savaşından, Kurtuluş Savaşına kadar pek çok tarihi olayda da görüldüğü üzere vatanını ve toprağını savunmuş, Türk, Kürt, Laz ve Çerkez ayırmadan birleşerek, işgal devletlerine karşı canlarını hiçe sayarak vatanını korumuştur. Atatürk’ün öncülüğünde kurulan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Türk Halkı zekidir ve kendisini provake etmeye çalışan kitlelerin oyununa asla gelmeyecektir.

Türk Halkı; tarihi boyunca hangi görüşten olursa olsun birbirine saygısını korumuş ve birlikte yaşama kültürünü, hoşgörülü olmayı bir hayat felsefesi edinmiştir. Hiç kimse, hiçbir siyasi kesim ve hiçbir siyasal parti bunu değiştiremez. Türk’ü, Kürd’ü, Zaza’sı, Çerkez’i, Arab’ı, Laz’ı ile toplumumuzu oluşturan bileşenlerde dil, din ve ırk gözetmeksizin, hep birlikte Türk Milleti’ne popülist davranışlar sergileyenlere itibar etmemiştir. Olay öncesi ve sonrası farklı grupların sosyal medya dezenformasyonları ile Ekrem İmamoğlu'nu hedef göstererek, Sivas Olayları’na benzer şekilde "Şeytan taşlamak isteyen yarın Anıt Meydan'a gidebilir" paylaşımları kabul edilemez. Siyasi ve politik çıkarları için milli birliğimizi bozmak adına yapılan saldırılara göz yumanları, farklı toplum kesimleri üzerinden prim yapmaya çalışanları, Türk Milleti’nin değerlerini, inancını, birlik ve beraberliğini yıpratmaya çalışarak ve içinden geçtiğimiz zorlu süreçte toplumsal huzurumuzu bozmaya yeltenenleri şiddetle kınıyoruz.

Bu elim olay neticesinde yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, olaya karışan ve halkın üzerine acımasızca taş yağdıran gözü dönmüş kişilerin hukuk önünde gerekli cezaları alacaklarını umut ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.

ISPARTA ÖĞRETİM ELEMANLARI DERNEĞİ